28 Eylül 2020 Pazartesi

Zorro - Alfa Yayınları 02 / Ölüm Oyunu

Ölüm Oyunu - Zorro

Yeniden merhaba. Arada yoğunluklardan kaynaklı olarak ara veriyoruz mecburen ama Dark Rabbit Comics olarak elimizden geldiğince hızlı ve iyi bir şekilde iş çıkarmaya çalıştığımız da ortada. Umuyoruz ki bu çabamız, çizgi roman okuyucularının artmasıyla daha pozitif bir yöne doğru evrilecektir.

Ölüm Oyunu

Gelelim yeni sayımıza… Daha önce ilk sayısını yayınladığımız, zamanında Alfa Yayınları tarafından piyasaya çıkmış olan Zorro – Ölüm Oyunu. Maskeli kahramanın maceraları bu sayı ile devam ediyor.

İlk sayı tanıtımında da belirttiğimiz gibi 1919 yılından bu yana yani neredeyse 101 yıldır insanlık tarihinin küçük de olsa bir kısmında kendine yer edinebilmiş olan Zorro, özellikle arayış döneminde olanlar için biçilmiş kaftan. Verdiği zor kararlar, yapmak zorunda olduğu içine sinmeyen işler ve fedakarlıkların yanında iyilerin her zaman kazanma şanının yüksek olduğunu imgeleyen yapısı, yanlışlar yapsa bile hepsinin doğruyu yapmak adına aldığı kararlardan kaynaklı olduğunu açıkça gösteren hikayeleriyle pek çok insanın kalbinde yere sahip bir kahramandır Zorro.

Son yılların en önemli çizgi roman yapılarından biri olan anti-kahraman fikrinin tam karşıtında yer alır. Kahraman olmak için değil, yapabildiklerini yaptığı için kahramandır. Kahraman olmak isteyip istemediğini düşünmez, tek derdi yardım, çözüm ve haksızlığa karşı durmaktır. Sadece bu özellikleri ile birlikte (hikayelerdeki şiddet boyutunu göz ardı edebilirsek eğer) gelişim çağı için bile önemli bir çizgi roman dizisidir.

Tabi arada söylenebilecek pek çok yan sonuç da yok değil. Milliyetçi yapısı, şiddeti (mecbur kaldıkça kullansa da) fazlaca kullanması, elinden silah ve kamçıyı düşürmemesi gibi sorunlar bir nebze olsun dikkat dağıtsa da, sonuçta o bir çizgi roman kahramanı ve bir bakıma bu fikirlerden de muaf. :)

Anlaşıldığı üzere bu pek de yayınlanan yeni sayı Zorro’nun tanıtımı olmadı ama ne yapalım. Ülkenin, insanların, hayatın gidişatına göre şekilleniyor artık bazı şeyler. Müdahil olamasak da içerisine bire bir dahil olduğumuz hayatın her alanında, başınız sıkıştığı zamanlarda çizgi romanları düşünmek size iyi gelir. Kafanızdakileri temizler, sizi başka diyarlara götürür. Boş durmayın, okuyun! :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder