29 Ekim 2020 Perşembe

Kaptan Venüs 09 / Ölüm Bataklığı

Mecburiyetten verdiğimiz 2 günlük aranın ardından yine karşınızdayız. Hem de ülkenin en güzel günlerinden birinde. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda… Hepinizin, herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun! Mustafa Kemal’in armağanı sayılan bu tarihi daha nice seneler kutlayabilmek ümidiyle yeni bir Cumhuriyet yılına daha girmiş bulunmaktayız. Nedense her 28 ekim tarihinde aklımıza aynı cümle takılıp duruyor yıllarıdır. Cümlenin doğallığından ya da samimiyetinden midir, verdiği coşkudan mıdır bilinmez  her yıl gelip aynı yere odaklanıyoruz: “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz!” Büyük gurur ve coşku kaynağı olan bu cümlenin etkisini daha tam kavrayamamışken de ertesi gün Cumhuriyet Bayramını kutlamak, istemenin ve başarmanın çok eski zamanlardan beri garip sözcükler olduğunu bize bir kez daha hatırlatıyor. İsterseniz yaparsınız

Ölüm Bataklığı

İstersek yaparız mantığıyla çıktığımız dijital çizgi roman arşivi oluşturabilme yolunda yeni bir adımla daha buradayız. Bugünkü konuğumuz yine o efsane güzelliğiyle Kaptan Venüs. Kaybolan arkadaşı Lyra’yı garip bir gezegen olan Zarko’nun harabeleri arasında bulan Kaptan Venüs, gezegende yaşanmış nükleer savaşın ardından hayatta kalan tek kişi olan Zorg ile bazı mücadelelere girer. Zira Zorg Lyra’yı bir nevi esir almıştır ve onunla birlikte yaşamaktadır.

Bir nevi diyoruz çünkü işin ucu biraz açıktı hatırlarsanız bir önceki maceradan. Maceranın devamı olan bu sayıda da konu yine Zarko gezegeninde devam ediyor. Lyra ve Zorg arasındaki ilişkiyi kabullenen Venüs, onlar hakkında kimseye bilgi vermeyeceğini, Zorg’un bulunmaması için elinden geleni yapacağını Lyra ile konuşarak gezegenden ayrılmaya karar veriyor.

Fakat işler umduğu gibi gitmiyor. Çünkü uzay gemisi çalışamaz, telsiz de kırılmış durumda. Kaptan Venüs bir şekilde uzay gemisinin sinyalinin ya da yerinin arkadaşları tarafından bulunacağı ümidiyle bir süre daha Zarko’da kalmaya karar verir ve hep olduğu gibi yine başına olmadık işler gelir. Bir bataklığa saplanır, çıkmak için uğraştıkça daha da batmaya başlar ama neyse ki yeni müttefiki Zorg onu oradan kurtarır. 

Hikaye bu noktadan sonra biraz daha devam edip bitiyor ve yeni serüven başlıyor. Neyse…

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder