5 Ekim 2020 Pazartesi

Diabolik 03 / Zehir Tüccarı


60’larda başlayan maceralı günümüzde de hala devam etmekte olan efsanevi İtalyan çizgi romanlarından Diabolik’in 3. Sayısı ile karşınızdayız. Oldukça istikrarlı bir şekilde hareket ediyor olmamız bizi de şaşırtıyor ama bu konuda oldukça hevesliyiz ve bu heves de bütün isteğimizi paylaşımlara kanalize etmemize yardımcı oluyor. Umuyoruz ki siz de durumdan memnunsunuzdur. :)

Zehir Tüccarı

3. sayıda Diabolik yine enteresan işler peşinde. Oğlunu arayan bir baba ile başlayan hikayede, oğul Gianni Teren babası tarafından bir arabanın içinde ölü olarak bulunur. Hemen ardından, daha ne olduğunu bile doğru düzgün anlayamayan baba, polis arabasından açılan ateşle öldürülür ve hikaye bu noktadan sonra karışarak akmaya başlar.

Diabolik’in olaya dahil olmasıyla özüme doğru bir çok adım atılsa da iş ancak maceranın sonunda çözülür, her muhteşem çizgi romanda olduğu gibi.

İtalya’nın medar-ı iftiharlarından biri olan Diabolik, günümüzde de devam ediyor demiştik. Ekim ayına girdiğimiz şu günlerde, büyük bir aksilik olmadıysa serinin 884. Sayısı yayınlanmış olmalı. 884 küçük bir sayı gibi gelebilir göze ve kulağa.. Ama her sayıda farklı hikaye ve çizimlerin olduğu bir çizgi romanı 884 sayı boyunca devam ettirmek, hatta okuyucu kitlesi üzerindeki etkisini kaybetmeden devam etmesini sağlamak ve tüm bunları Marvel, DC gibi devasa ticari şirketlerin olduğu bir dünyada yapmak / yapabilmek, güzel Türkçemizdeki en güzel deyimlerden biri olan “g.t ister” lafıyla açıklanabilir ancak.

Spider-man, Superman, Batman, Thor, Hulk ve ismini saymaya kalksak günlerce yazmak zorunda kalacağımız pek çok süper kahraman, kahraman ve anti – kahramanın arasında bunca yıldır, fire vermeden ayakta kalabilmek gerçekten ciddi ve zor bir iş.

Bu noktada hem Diabolik’i ve karakterin yaratıcılarını, hem de onun hala devam edebilmesini sağlayan günümüz yazar ve çizerlerini ve tabi ki Diabolik’e olan bağlılından ödün vermeden yıllardır onu takip eden vefakar ve saygıdeğer çizgi roman okurlarını ayakta alkışlayarak kutluyoruz. Siz, biz, hepimiz olmasaydık Diabolik de bugün olmazdı!

Off, fena gaza geldik Pazartesi günü.. sendroma bağlı olsa gerek.. Her neyse…

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder