14 Ekim 2020 Çarşamba

Zorro - Alfa Yayınları 07 / Yağlı İpin Ucunda

Sonbahar tutarsızlıklarını yaşamaya başladığımız günlerde, hem de Covid-19’un gölgesinde ayakta kalmaya çalıştığımız, hayata tutunmak için elimizden gelen tüm çabaları sarf ettiğimiz doğrudur. Kimi zaman umutsuzluklara kapılsak da çoğu zaman hayata tutunabilmenin önemini kafamızdan atmadığımız, atamadığımız da bir gerçek. Yeni normale alışsanız iyi edersiniz, zira belli ki pek hoşumuza gitmese de uzun süre bu “normal” ile yaşayacağımız ortada.

Yağlı İpin Ucunda

İç karartıcı gibi gelen bu girişin ardından gelelim Zorro’ya ve onun yayınladığımız yeni macerası Yağlı İpin Ucunda’ya. Maceramız Kansas’ta, Colby kasabasının biraz dışında başlıyor. Ted Ariston ya da bizim bildiğimiz ve daha çok sevdiğimiz adıyla Zorro, yeni bir maceraya doğru yol alırken başlıyor.

Adamımız o kadar şanslı ki yolda karşılaştığı iki kişi haydut çıkıyor. Hatta kahramanımız haydutlardan birini yakından tanıyor. Hikaye geliştikçe heyecan ve entrika dozu da bir hayli artıyor.

Bir önceki Zorro paylaşımımızda Alfa Yayınları’ndan çıkan serinin sonuna yaklaştığımızı söylemiştik. Geriye kalan 2 macera, Ölü veya Diri ile Cooper Kalesi bir aksilik olmadığı takdirde bu hafta sonu yayınlanmış olur. Bu da bu serinin gerçekten sona geldiğini gösterir.

Ardından planladığımız 2 farklı Zorro serisi daha var. İlki Lady Rawhide ile team-up maceralarından oluşuyor ki sadece 3 sayılık bir macera. Zamanında Aksoy Yayıncılık tarafından yayınlanmıştı, bilen bilir. 90’lı yıllara ait bir çizgi roman olduğu için daha kaliteli çizimlere ve çizimlerde kadın bedeninin daha cüretkar kullanıldığı sahneler sahip olduğunu söyleyelim. Kadın bedeni kısmını “çok önemli” kabilinden söylemedik elbette, sadece çizgi romanı tanımlayabilmek adına kullandık. Aşırılıklar filan beklemeyin yani bu seride.

İkinci seri ise daha eski tarihli. 1959 yılında ülkemizde yayınlanmış maceralardan oluşuyor. Çizgi roman tercihi olarak biraz eski ve belki genç yaştakiler için gereksiz bir tercih gibi gelebilir ama hem ülkemizdeki bu türün gelişimini, tarihsel dönüşümünü anlatmak / anlamak adına hem de kahramanların farklı yapıda ama aynı mantıkla hazırlanmış maceralarını eksiksiz tamamlamak adına hepsini yayınlamayı, paylaşmayı özellikle tercih ediyoruz. 

Boş durmayın, okuyun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder