12 Ekim 2020 Pazartesi

Kaptan Venüs 04 / İşkence



Dijital çizgi roman arşivimiz genişledikçe yayın sırasına giren eski, yeni pek çok çizgi roman da ortaya çıkıyor. Bu çizgi romanların bir kısmı eskiden beri bildiğimiz, hatta bazılarını neredeyse tamamen unuttuğumuz, bir kısmı “bir ara görmüştüm ama okuma fırsatım olmamıştı” türüne girenler, orijinallerini görüp de “keşke Türkçe’de de olsaydı” dediklerimiz ve daha önce hiç karşılaşmadığımız ama tam da sevdiğimiz tarzların içine giren pek çok kitaptan oluşuyor. Yani bu bir okyanus ve biz daha ayak baş parmağımızı bile suya tam olarak sokabilmiş değiliz.

Zamanla büyüyüp gelişecek, farklılaşacak ve elle tutulur gözle görülür bir hale geleceğine olan umudumuz tam. Desteklerle buna ulaşacağımıza da eminiz.

İşkence

Bu günün çizgi roman klasiği yine Kaptan Venüs. Zamanında Alfa Yayınları tarafından 28 fasiküllük bir dizi olarak yayınlanan Venüs’ün maceralarını sevdiğinizi ve takibe devam edeceğinize canı gönülden inanıyoruz. Daha önce de sık sık üzerinde durduğumuz, bahsettiğimiz gibi ülkemizin “kadın kahraman” konusundaki en iyi belki de doğru düzgün tek işi diyebiliriz Venüs için. Tabi yine hazırlandığı ve  yayınlandığı yılları düşünerek söylüyoruz bunu.

Yeni maceramızın adı başlıkta da görüldüğü gibi İşkence. Bir önceki sayıda uzay gemisi bozulduğu için daha önce hiç bilinmeyen bir gezegenin denizine iniş yapmak zorunda kalan Kaptan Venüs ve robot Ray, Güney Romulon Devletine bağlı Zag tarafından kurtarılmıştı. Tabi bu kısa özete sığmayacak şekilde keyif veren bir hikaye tadında gelişmişti bütün olaylar.

İşkence adlı maceranın başı biraz saçma gibi gelecektir okuyucuya. Zira konuşan kayalar ile başlıyor ama az sabredip okumaya devam ederseniz kayaların nasıl ve neden konuştuğunu anlarsınız. Bu arada Ölüm Gözü adlı tarayıcı ve gözlemci robota da dikkat edin. Mutlaka bir yerlerden tanıdık gelecektir.

Hikaye, adından da anlaşıldığı şekilde bir duruma doğru sürüklendikçe Venüs ve Ray ile eğlenceli zamanlar geçireceğinize eminiz.

Bu noktada, çizimleri güzel ama 40 yıl öncesinin çizgi romanı olduğu için bazı yavan kalan yerleri olduğunu belirtelim Kaptan Venüs’ün. Özellikle teknolojik aletler konusunda bir hayli geride kalmış fikirlere sahip. Zag’in uzay gemisi buna en iyi örnek. Ama takılmayın bunlara, hayat kısa, önemli olan hikayenin güzelliği.

Boş durmayın, okuyun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder