22 Ekim 2020 Perşembe

Zembla 005 - Bo'ların Ülkesinde

Zorro’nun 9 sayılık Alfa Yayınları serüvenleri bitmişken, Diabolik ve Kaptan Venüs’ün yanına, yayınına kısa süre ara verdiğimiz Zembla’yı da ekleyelim dedik. Daha önce bahsettiğimiz, Zembla ile ilgili “bazı sorunlar” çözüldü ve biz de en hızlı şekilde Zembla’yı sizinle buluşturalım istedik. Yani evet Zembla geri döndü. Kaldığı yerden, daha heyecanlı, daha eğlenceli ve daha iyi maceralarıyla Zembla yine aramızda. Bu arada belirtelim, elimizdeki tüm versiyonlar kötü durumdaydı. Elimizden geldiğince düzeltmeye, düzenlemeye hatta çoğunlukla kurtarmaya çalıştık ve başardık gibi de görünüyor. Bir de bizde yayınlanan orijinal kapağı kurtarma şansımız pek olmadı. Zira baskılı hali de başkaları tarafından taranmış hali de gerçekten kötü durumdaydı. Alternatif olarak orijinal yayın sırasındaki kapağı kullanmayı tercih ettik. Yani bu Zembla sayısı bizdeki kapağıyla değil orijinal halindeki kapağıyla aramızda.

Bo’ların Ülkesinde

Serüven, nehir kıyısındaki Zembla’nın nehirde yaşlı timsah Tembo’dan kaçmaya çalışan bir kadını görmesiyle başlıyor. Tembo’ya bir ders vermek için suya atlayan Zembla, tahmin edeceğiniz üzere kadını kurtarıyor. Olaylar buradan sonra gelişmeye ve Zemblavari bir maceraya dönüşüyor.

Bo’ların Ülkesinde deyince sakın bir orman köyü filan hayal etmeyin. Olay bundan daha garip! Sürprizi bozmamak adına tabi ki ayrıntılara girmeyeceğiz ama Bo’ların ne olduğu, nasıl olduğu konusunda edeceğiniz tahminlerin çoğu, eğer bu macerayı daha önce okumadıysanız, boşa gidecektir.

Çizgi romanın en güzel dönemlerinde yayınlanmaya başlayan Zembla’nın artık aramızda olmayışı hepimizi gerçekten üzüyor. Yayınladığımız diğer kahramanımız Kaptan Venüs gibi. Gerçi bir aralar Zembla’nın yeni bir versiyonu kısa süreyle özel dizi olarak yayınlandı ama pek de doyurucu olmadı. Çünkü gerçekten çok kısaydı.

Ormanların Kralı olan kahramanımızla ilgili yapılabilecek yeni çalışmaların olduğu aya da olacağı konusundaki inancımızı her daim koruyoruz. Çünkü Zembla bizi her zaman şaşırtmayı, eğlendirmeyi, heyecanlandırmayı ve serüvenden serüvene sürüklemeyi başarmıştır.

Hiçbir şey olmasa bile belki ileride biz gaza geliriz de bu konuda bir şeyler yapar ya da yapılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışırız. Kendimizden de çizgi roman okurlarının tavrından da oldukça eminiz.

Boş durmayın, okuyun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder