15 Ekim 2020 Perşembe

Diabolik 06 / Sahte Milyarder


Farkındaysanız eğer, sokakta artık hepimiz birer maskeli kahraman gibi dolaşıyoruz. Covid-19 pandemisi bize bu garip ama bir o kadar da doğru davranış biçimini beraberinde getirdi. Gerçi, kendine fazlasıyla güvenip delikanlılığa toz sürdürmeyenler de yok değil aramızda. Bu davranışın uzun vadede kötü sonuçlar doğuracağını bugüne kadar yaşananlardan ve ölü sayısından anlayabiliyoruz. Hala anlamamış olanlara nasıl anlatacağımızı ise bilemiyoruz. 

Hep birlikte bu süreci yaşayıp göreceğiz. O arada siz kendinize dikkat edin…

Sahte Milyarder

Diabolik’in Günaydın Gazetesi eki olarak yayınlanmış olan 6. Macerası Sahte Milyarder adını taşıyor. Hikayenin başlangıcında hemen anlayacağınız üzere, Edvard Flayser (şu isimleri Türkçe yazma olayı da bir garip geliyor hala bize) hakkında araştırmasını tamamlamış olan Diabolik ve Eva evin salonunda oturmuş Flayser’in eve gelişini yerleştirdikleri mikrofonlar yardımıyla dinliyorlar. 

Amaç basit.. Flayser’i soymak! Zira adam yakın zamanda 1 milyarlık bir tabloyu gözünü kırpmadan satın almış. Doğal olarak da ikilimizin radarına takılmış. Fakat işler Diabolik’in beklediği gibi gitmiyor ve dinleme yaptıkları sırada Flayser’in evindeki başka bir kişinin Flayser’i öldürdüğüne tanık oluyorlar. 

Her zamanki soğukkanlılığını kaybetmeden ve olaya işine gelecek hale gelmeden müdahale etmeyen kahramanımız dinlemeye devam ettikçe ortaya farklı ve ilginç durumlar çıkıyor. Macera, aksiyon, entrika, üç kağıt, dolandırıcılık ve hırsızlık seviyesi üst düzeyde olan Sahte Milyarder macerasını bir solukta okumamanız için hiçbir sebep yok. Zaten başladığınızda çizgi romanı bitirmeden bırakamayacağınızı siz de anlayacaksınız.

İtalya’da ortaya çıkan Fumetti Neri akımının öncüsü Diabolik, bizim gibi eski kafalılar arasında hala en iyilerden biri. Yeni dönem maceraları çağa ayak uydurmuş olsa da kendi çizgisinden taviz vermeden, kendi özgün hikayeleri ve başarılı çizimleri ile yoluna devam ediyor. Gönül ister ki tüm maceralarını içeren bir basılı arşive sahip olalım ama 800 küsürlere varmış yayın listesiyle bu pek mümkün görünmüyor. Hem bunu yayınlayacak bir yayınevinin ortaya çıkması zor hem de yayınevi ortaya çıksa bile Diabolik’in tüm maceralarını tek tek satın alacak çizgi roman severleri bir araya toplamak zor. Zor çünkü maliyeti karşılamak çok zor. Neyse…

Boş durmayın, okuyun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder