8 Ekim 2020 Perşembe

Zorro - Alfa Yayınları 05 / Şeytan Avı


Zorro’nun maceralarıyla yayın akışımıza devam ediyoruz. Arada bazı aksaklıklar olmasına rağmen elimizden gelen tüm çabayı göstererek ilerlemeye devam ediyoruz. En azından devam etmeye çalışıyoruz. Şu an ortada pek göze gelen, dişe dokunan bir şeyler yokmuş gibi görünüyor olsa da zaman içerisinde sonuçlarının ortaya çıkacağına eminiz. Blogumuzu takip edenler, çizgi romanları okuyanların sayısı arttıkça daha iyi işler çıkacağına da kefiliz.

Şeytan Avı

Efsanevi kahramanımız Zorro’nun bu macerası çok klasik ve fena halde aşina olduğumuz bir sahne ile başlıyor. Dört nala koşan atların çektiği posta arabası, yerde yatan bir kovboyu gördüğünde yardım etmek için durur. Ama olay görünenden biraz farklıdır. Zira bu klasik anlamda bir posta arabası soygunudur.

Soygun ile başlayan hikaye Zorro’nun da dahil olmasıyla epeyce çetrefilli bir hal alır. Sayfaları çevirdikçe Şeytan Avı’nın ne anlama geldiğini daha fazla anlarız.

Severek okuyacağınıza inandığımız bu sayıda bazı sorunlar bulunuyor, onu da baştan belirtelim. Birkaç sayfasında hatalı taramadan kaynaklı kaymalar, okumayı güçleştiriyor. Hikayenin bütününe etki etmeyen bu sorunu çözmek için epeyce uğraşmamıza rağmen, ne tarayabileceğimiz bir Zorro edisyonu, ne de taranmış düzgün versiyon bulamadığımız gibi bahsettiğimiz sayfalardaki metinleri okumayı da beceremedik. Araştırma ve bulma uğraşlarımız sürerken hikayeyi yayınlamamayı tercih etme yoluna da gitmedik.

Hatalı sayfaları en kısa zamanda düzeltmek için uğraşacağımıza emin olabilirsiniz. Konu üzerine çalışmalarımız hararetli şekilde devam ediyor.

Bu aksiliği telafi etmek adına küçük de olsa müjdeli bir haber verelim istedik. Çeviri çalışmaları hızla devam ederken sona doğru yaklaşan birkaç çizgi romanın olduğunu söyleyelim. İsimlerini tam anlamıyla hazır olana kadar vermemeyi tercih ediyoruz çünkü dünya hali, yarın ne olacağımız belli değil! Ama en kısa zamanda bilgilendirmeleri yapacağımıza inanıyoruz.

Çizgi romanların yine eski ama bu kez Türkçe’ye daha önce hiç çevrilmemiş olanlardan bazıları olduğunu da belirtelim. Maceraların bir kısmının Marvel evreninden olduğunu hatta içinde Spider-Man, Human Torch, Hulk ve Thor gibi süper kahramanların olduğunu da ekleyelim. Zamanla hepsiyle tek tek karşılaştığınızda sevineceğinize eminiz.

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder