16 Ekim 2020 Cuma

Kaptan Venüs 05 / Kıyamet Günü


Günler günleri kovaladıkça kışa doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bütün umudumuz bu kışın en azından olması gerektiği gibi bir kış olacağı yönünde şekilleniyor. Kar yağsın, az yüzümüz gülsün, pandemi bitsin… Hepsini ve asıl sonuçları zaman gösterecek. Ama o zaman gelene kadar biz de elimizden geleni yapalım derdindeyiz. Hem sokaklarda maskeli süvari modunda dolaşırken, hem de evde çizgi roman okurken.

Ha bu ikinci konuyu pek merak etmeyin! Elimizde kışı iyi geçirmenizi sağlayacak pek çok çizgi roman bulunuyor. Eskileri toparladığımız gibi yenileri de çevirme işleri devam ediyor. Yakında hem de çok yakında diyebileceğimiz zaman içerisinde daha önceleri hiç okumadığınız çizgi roman sayılarını sizinle buluşturmayı planlıyoruz.

Kıyamet Günü

Bozulan uzay gemisi ile daha önce hiç görmedikleri bir gezegene inen Kaptan Venüs ve robot Ray, gezegende 2 farklı devletin var olduğunu zamanla öğrenmişlerdi hatırlarsanız. Romulon gezegeninde geçen bu hikayedeki 2 devlet birbiriyle uzun yıllardır düşmanlardı.

Kıyamet Günü adına pek uygun olmayan şekilde gezegendeki iki devlet arasında arabuluculuk görevine soyunan Kaptan Venüs bu konuda başarılı olabilecek mi? Yoksa yine işler karma karışık bir hal alıp Venüs’ü bambaşka maceralara mı sürükleyecek? Okuyunca anlarsınız bu kısmı… :)

5. sayıya kadar gelmişken Kaptan Venüs hakkında hepimizin artık bir fikri oluşmuş durumdadır umarız. Daha önceki tanıtımlarda anlatmaya çalıştığımız gibi ender kadın çizgi roman kahramanlarımızdan biri olma gibi özelliğe sahip olmasının yanında cüretkar giyimi ve bazı baştan çıkaran sahneleriyle de öne çıkıyor.

Ama bu bahsettiklerimiz kesinlikle hikayenin ve kurgunun önüne geçmiyor. Kolayca anlaşılacağı üzere, ticari kaygılar güdülerek tasarlanmış ve cüretkarlığını bu tasarıdan alan Venüs, yurt dışında Pulp diye tabir edilen çizgi romanlara yakın gibi dursa da aslında anlatılan hikayeleri ve kurgusuyla Pulp’tan tamamen uzaklaşıyor. Özetle “ucuz” diye tabir edebileceğimiz Pulp’ın hemen kıyısında ama kaliteden ve Ali Recan estetiğinden ödün vermeden dimdik ayakta duruyor Kaptan Venüs.

Hak ettiği yeri zamanla elde edeceğine adımız kadar eminiz. Bu konuda desteklerinizi Kaptan Venüs’ten esirgemeyin!

Boş durmayın, okuyun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder