19 Ekim 2020 Pazartesi

Kaptan Venüs 06 / Taş Devrindeki Güzel

Çizgi roman maceramız hızla devam ederken yeni bir Kaptan Venüs sayısıyla daha karşı karşıyayız. Malum, güzel olduğu kadar çekici ve iş bilir kahramanımız Venüs’ün kendine has bir tarzı ve tavrı var. Biz de böyle nev-i şahsına münhasır bir kişiliği hem tanımış hem de tanıtmış olmaktan ayrıca bir mutluluk duyuyoruz. Zaman ilerledikçe, çizgi roman tarihinin derinliklerine doğru yaptığımız bu yolculukta daha pek çok kendi has tavrıyla göz dolduran kahramanla tanışacağımıza eminiz. Ama şimdilik eldekilerle yetinmek durumunda ve zorundayız. O nedenle, buyrun Kaptan Venüs’e…

Taş Devrindeki Güzel

Maceranın adından da anlaşılacağı üzere Kaptan Venüs bu kez de taş devrine yolculuk yapıyor. Ama o yolculuğa geçmeden hemen önce belirtelim ki bu sayının ilk sayfaları geçen sayıda yarım kalan maceranın sonundan oluşuyor. Kıyamet Günü macerasının nefes kesen bitişi ile birlikte Taş Devrindeki Güzel de üstüne size çok iyi gelecek.

Yeni macerada Dünya tarafından bilinmeyen Romulon gezegeninden ayrılan Venüs ve Ray, yakıtı tükenen gemileriyle tam da uzayda sürüklenecekleri anda bir dünya gemisi yardıma gelir ve kahramanlarımızı kurtarır. Gemide bulunan Kaptan Orion aynı zamanda da Venüs’ün sevgilisidir.

Birlikte dünyaya döndükten sonra, Profesör Sinüs (gülmeyin, adamın hem de koskoca Profesör’ün adı bu) yeni görevi kapsamında Venüs’ü taş devrine gönderme hazırlıkları yapar. Esasen gidecek olan Venüs’ün kendisi değil bilincidir ki çizgi romanda bu “kişiliğin” olarak belirtilmiştir. Taş devrinde “molekülsel” olarak (moleküler’in eski adı olsa gerek) birleşip ikinci ve geçici bir beden oluşacaktır.

Uygulamada ya da kurguda biraz aksaklıklar olsa da fikir olarak çizgi romanda, sinemada, bilim kurgu edebiyatında çokça kullanılmış bir konuyu ele alan macera devamında oldukça başarılı. Taş devri diyoruz, orada nelerle karşılaşacağını varın siz hayal edin.

Sınırlı imkanlarla, popüleritenin az olduğu dönemlerde hem de 12 Eylül’ün hemen öncesindeki zamanda üretilmeye çalışılan Kaptan Venüs daha önce de bahsettiğimiz üzere aksayan yanları çok olmakla birlikte, birçok açıdan da önemli bir karakter ve çizgi romandır. Eh siz de bir zahmet hakkını verin! 

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder