17 Ekim 2020 Cumartesi

Zorro - Alfa Yayınları 08 / Ölü Veya Diri


Serinin sonuna son bir adım kala Zorro’nun 8. Sayısıyla paylaşımdayız. Her macerada olduğu gibi Zorro’nun bu serisine ait maceramız da çok kısa süre içerisinde son bulacak. Bir yandan durumun hüznüne kapılırken diğer yandan bir işi başarmanın, sonuna varmanın haklı sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Bu devamlılığı uzun süre sağlayabilmeyi umuyoruz. Yeri gelmişken, daha önce de belirttiğimiz gibi bu serinin sonuna geliyoruz ama Zorro maceraları bitmiyor. Maskeli kahramanın farklı yıllara ait maceralarını, çizgi romanlarını paylaşmaya devam edeceğiz.

Ölü veya Diri

Yeni sayının konusu aslında bir önceki sayının devamını geliştiriyor. Ölü veya Diri macerasında bir önceki sayının kaldığı yerden macera devam ederken dört nala Maksvell City (Maxwell tabi ki)’e dönmeye çalışan kahramanımız yolda dinlenmek için durduğu terkedilmiş kasabada bayıltılır. Ayıldığında maskesi çıkarılmıştır ve kendisini bayıltan kişi asıl sürprizidir işin.

Konu karmaşıklaşmadan hemen önce Zorro’yu bu hale getiren kişinin hikayesini kısa bir şekilde öğreniriz. Sonrası da malum.. bolca entrika, kahramanlık, silah sesleri, yumruklar ve daha neler neler. Ölü veya Diri isimli macerayı da beğenerek okuyacağınıza eminiz.

Belirtmekte fayda var. Geçen sayıdan gelen macera kısa sürede sona eriyor ve yeni macera Bir Hainin Kaçışı başlıyor peşi sıra. Ki o da bitip ardından başka bir kahramanın, daha önce de Zorro sayfalarında ek olarak tanıştığımız Honda’nın kısa macerası başlıyor.

Özetle bir çizgi romanda 2 kahraman ve 3 hikaye okuyuruz. Daha ne ister ki bir çizgi roman okuru..?!

100 yıldır popüleritesinden pek fazla bir şey kaybetmeden, kimi zaman filmleri, kimi zaman dizileri, kimi zaman kitapları ya da çizgi romanları ile öne çıkmayı hep başarmış kahramanımız daha çok uzun yıllar maceralarına devam edecek gibi görünüyor.

Her ne kadar teknoloji çağını bile geride bırakacak bir duruma gelmiş olsak da hayal gücü ve isteklerimiz daha basit ve naif çalışmaya devam ediyor. Elimize bir western ya da bizdeki popüler adıyla “kovboy” çizgi romanı alıp okumak bize çok büyük bir keyif veriyor. Neyse…

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder