7 Ekim 2020 Çarşamba

CDisplay Ex / Çizgi Roman Okuma Uygulaması


Çizgi romanları yayınlıyoruz da daha yeni bu dünyayla tanışanlar için bazı küçük noktaları belirtmeyi unuttuğumuzu daha yeni fark ettik. Hadi bu işin kurtları için çok önemli değil, onlar zaten her yolu bilip her türlü okuyorlar da “Yeni Başlayanlar İçin” bahsettiğimiz noktaları arada sırada açıklamakta fayda var. Başlangıç noktası olarak dijital ortamdaki çizgi romanlar nasıl ve hangi programla okunur şeklinde basit bir noktayı seçelim istedik.

CDisplay Ex

Dünyanın en popüler çizgi roman okuma uygulamalarının başında gelen CDisplay Ex, küçük boyutu, Windows ve Android uyumlu versiyonları ve kolay kullanımıyla zaten en baştaki uygulama olmayı hak ediyor.

Cbr, cbz, pdf gibi pek çok çizgi roman formatını destekleyen uygulama arşivinizdeki çizgi romanları birkaç saniye içerisinde hızla yükleyebiliyor. Bilgisayarınızdaki sağ sol tuşlarıyla ileri geri yapabildiğiniz gibi telefon ve tabletlerinizde aynı işlemi sağa sola kaydırarak ya da sağa veya sola tek parmak darbesiyle halledebiliyorsunuz.

Her iki platformda da sayfa büyütme seçeneği mevcut. Yani telefonunuzda ya da tabletinizde görüntü boyutu küçükse ve okumakta zorlanıyorsanız sayfayı yakınlaştırıp uzaklaştırma şansına sahipsiniz.

Ayrıca CDisplay Ex, arşivinizi kapak görselleri ile sıralı olarak gösterebiliyor. Böylelikle okuyacağınız çizgi romanı seçmek sizin için daha kolay.

Başka bir özellik ise özellikle eski çizgi romanları okumayı kolaylaştırıyor. Tarama kalitesi düşük çizgi romanları okurken uygulama ışığını ve zemin ayarlarını değiştirerek hem daha kolay bir okuma hem de neredeyse okunamaz durumda olanı bile rahatlıkla okuyabilme şansına sahip oluyorsunuz.

Uygulamanın ayarlar bölümü tamamen kişiselleştirilebilir bir durumda. Yani bütün ayarları deneme yanılma yöntemiyle deneyip kendinize en uygun olan yapılandırmayı ortaya çıkarabilirsiniz. Malum tableti telefon veya bilgisayar ekranlarının hepsi birbirinden farklı özelliklere ve yapılara sahip. Siz ayarları kişiselleştirerek kendinize, cihazınıza en uygun ayarları seçip daha rahat bir okuma sağlayabilirsiniz.

CDisplay Ex’in ücretsiz olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Daha fazla özelliğe sahip olan PRO versiyonu da olmakla birlikte eğer niyetiniz sadece çizgi romanları okumak ise FREE versiyonu bile sizin için yeterli olacaktır. Uygulamanın linklerini aşağıya bırakıyoruz, inceleyip indirebilirsiniz.

Android Ücretsiz Versiyon

Android PRO Versiyon

Windows






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder