22 Ekim 2020 Perşembe

Kaptan Venüs 07 / Sevginin Alçakçası

Sıradan başlayan bir Perşembe gününde daha birlikteyiz. Hafta sonuna yaklaşırken haftanın yorgunluğu, havanın griliği, mevsimin gerginliği, pandeminin devam etmesi gibi bir dolu nedenden dolayı insanda ne keyif ne de istek kalıyor. Ama yine de hayat güzeldir mottosundan yola çıkarak ayakta kalmayı başarıyoruz. Hayatı güzelleştirmenin yollarından biri olan okumak ve daha özelde çizgi roman okumak üzerine edebileceğimiz çok fazla laf olmasına rağmen bu topa girip işi ukalalığa kadar vardırmayacağız. Maksat eğlenelim, hayatı daha çekilir kılalım, kafamızı dağıtalım sonuçta. Fikirlerin güzelliğinden hareketle konuyu en güzel çizgi roman karakterlerimizden biri olan Kaptan Venüs’e kadar getirmeyi başardık gibi görünüyor. Eh, bu Perşembe gününün çizgi romanı da anlaşıldığı üzere Kaptan Venüs.

Sevginin Alçakçası

Çok ilginç ve enteresan bir bölüm adına sahip olan macera, Taş Devrindeki Güzel macerasının devamı. Profesör Sinüs tarafından bilinci taş devrine “ışınlanan” Venüs, bedeninin bulunduğu masanın deprem sonucu devrilip bozulmasıyla taş devrinde bilincini yitirir. Bedeninin ameliyat edileceği sırada bilincinin yok olmaması için Kaptan Orion, Profesör Sinüs’e taş devrine ışınlanmak istediğini söyler.

Ama Kaptan Orion’un telepatik yetenekleri düşük düzeydedir ve Profesör’ün yardımcısı Kalo kendi telepatik yetenekleri daha yüksek seviyede olduğu için gitmeyi teklif eder. Doğal olarak Orion bu işe uyuz olur ama yapacak bir şeyi de yoktur. E bu kadar anlattıktan sonra konunun nasıl Sevginin Alçakçası’na varacağını az çok hepimiz anlamışızdır gibi geliyor.

Kadın bedeninin cüretkar çizimlerle anlatıldığı bir Venüs sayısıdır bu. Fakat cüretkar deyince de bir anda işi kadın bedeninin kullanılması vs gibi yerlere yöneltmemekte fayda var. Zira işin estetiği açısından gerekli bir durumsa yapılıyor işte. Günümüzde bütün erkek süper kahramanlar nasıl karizmatik, kaslı ve kudretli betimleniyorlarsa bu da ona benzer bir durum. 

Buna nereden ve neden girdik o da muamma. Aslında şu an için bir laf eden de olmadı. Ses etmeyelim de nazar değmesin. 

Unutmadan, paylaşım ya da yayın programına almamızı istediğiniz çizgi romanlar varsa bize yandaki panelden ya da yorum kısmına mesaj bırakarak ulaşabilirsiniz.

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder