6 Ekim 2020 Salı

Kaptan Venüs 02 / Ölüm Noktasından Dönüş



Türk çizgi roman tarihinin ender kadın karakterlerinden biri olan Kaptan Venüs 2. Sayısıyla Dark Rabbit Comics’te. İlk yayınlandığı yıl olan 1978 için fazlasıyla ileride bir çalışma olan Venüs hikayeleri, her ne kadar farklı çizgi romanlardan aşırmalarla ortaya çıkarılsa da övgüyü hak eden işlerdendir.

Ölüm Noktasından Dönüş

İlk sayının kaldığı yerden devam eden bu macera; ismi şu an kulağa son derece saçma gelse de “Profesör Meteor” adındaki dahi ama deli bilim insanı tarafından gemisinde tutsak edilen Kaptan Venüs ile başlıyor. Profesör, göktaşlarını istediği noktaya yönlendirebilmesini sağlayan bir cihaz geliştirmiştir ve isteklerini yerine getirmeleri için Birleşik Dünya Devleti’ni bu silahla tehdit etmektedir. 

Hatta Birleşik Dünya Devleti’nin başkanı ile görüntülü olarak bir görüşme yapar. Görüşme sırasında başkanı ve devleti, Uranüs’teki araştırma üssünü yerle bir etmekle tehdit eder. Başkan “yapma, etme, görüşmeye hazırız” dese de adam deli profesör olduğu için midir nedir, bilinmez, blöf yapmadığını kanıtlamak adına istasyona göktaşlarını düşürür.

Şimdi bu şekilde okuyunca size epeyce saçma gelmiştir tabi de işin aslı öyle değil. Çizgi romanı karşınıza alıp okuduğunuzda takılacak bolca şey bulsanız bile takılmamayı tercih edip okumaya devam ediyorsunuz. Kaptan Venüs’ün en önemli özelliklerinden birinin de bu olduğuna biz ikna olmuş durumdayız. Ne zaman elimizdeki hikayede saçmalıklar bulmaya başlasak, o saçmalıkları özümseyemeden hikayeyi sonuna kadar okuyup bitirdiğimizi fark ettik.

Belli ki adını aldığı Yunan tanrıçası Venüs’ün çekicilik özelliğini de almış Kaptan Venüs. :)

İşe çizgi roman açısından baktığımızda belki de ilk dönem olarak adlandırabileceğimiz yıllarda, Ali Recan tarafından hazırlanan ve Alfa Yayınları tarafından yayınlanan Kaptan Venüs, belirli kalıplara sıkışmış olsa da, ortaya çıkan ve temelde iz bırakanlardan biridir. Yayınlanmasının ardından bunca yıl geçmesine rağmen hala hakkında konuşabilecek çok şeyimizin olması, önümüze çıktığında ya da elimize geçtiğinde anında okuma isteği uyandırması gibi etkilerden kaynaklı olarak başarısının ve varlığının hiç de tesadüfi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 

İddialıyız, ilk iki sayıyı okuyup ardından da diğer sayılar ne zaman paylaşılacak diye soracaksınız kendinize..

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder