20 Ekim 2020 Salı

Zorro - Alfa Yayınları 09 / Cooper Kalesi

Ve işte o an geldi. Alfa Yayınları tarafından yayınlanmış 9 sayılık Zorro maceralarının sonundayız. Bu bizim açımızdan da bir ilk. Zira ilk kez baştan sona bir çizgi roman serisini tamamlamış oluyoruz. Bize verdiği zevk ve gurur ile birlikte çok fazla şekilde motivasyon kaynağı olduğu da oldukça açık. Daha fazlasını yapma isteğimizi fena halde körüklüyor bu durum. Herhangi bir aksilik olmadığı takdirde, tabi motivasyonumuzu da kaybetmezsek hem eskilerden hem de yenilerden diye tabir edebileceğimiz şekilde daha fazlasıyla burada olmayı umuyor ve planlıyoruz. Covid-19 pandemisinden kaynaklı olarak hepimizin pek çok planı suya düşmüş olsa da bulunduğumuz noktada buna devam edebileceğimizin sinyallerini her türlü alıyoruz.

Cooper Kalesi

Gelelim maskeli kahramanımız Zorro’nun bu son macerasına.  Copper Kalesi’ne gitmeye çalışan iki kovboyun, kaleye 2 saatlik mesafe kalmışken Kızılderililer tarafından saldırıya uğramalarıyla başlıyor hikaye. Hopi kabilesinin savaşçıları tarafından zor durumda bırakılan 2 kovboy kaçmayı başararak yakındaki sarp tepelere tırmanıyorlar ve orada da kahramanımız Zorro ile karşılaşıyorlar.

Zorro net bir şekilde “yukarıda olanlardan siz mi sorumlusunuz?” diyerek konuya giriyor. Ama kovboylar Zorro’nun dediğine şaşırıyorlar ve birlikte kontrol ettiklerinde Hopilerin neden çıldırmış bir şekilde kendilerine saldırdıklarını anlıyorlar.

Hikaye bu noktadan itibaren tam anlamıyla bir mücadele şovuna dönüşüyor. Kızılderililere karşı Zorro! Tadından yenmez, heyecanından okunmaz bir hale gelen enfes bir çizgi roman sayısı. Bu serinin böyle bir sonla bitmiş olması da ayrı bir güzellik.

Daha önce de sık sık yinelediğimiz gibi Zorro maceraları burada son bulmayacak. Eskilerden kalma birkaç Zorro serisi daha mevcut yayınlayabileceğimiz. Ama bir süre ara vermek de doğal bir zorunluluk oluyor bazen. Hem arayı hafiften soğutmak hem de üzerimizdeki iş yükünü hafifletmek adına yapmamız gereken bir şey bu.

Çünkü her işte olduğu gibi bu işin de en başında o kadar çabuk gaza geldik ki “onu yaparız, şunu yaparız, bunu da hallederiz” diyerek ne var ne yoksa daldık işin içine. Bu sebepledir ki Zorro yayınlarına kısa bir süre ara veriyoruz.

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder