4 Ekim 2020 Pazar

Zorro - Alfa Yayınları 04 / Alçakların Temizlenmesi


Don Diego De La Vega'nın maceraları tüm hızıyla devam ediyor. Uzun yılların ardından bu tip eski çizgi romanları okumak insana gerçekten büyük bir keyif veriyor. Çünkü çok basit, zorlamayan, yormayan, ama eğlendiren bir yapıya sahipler. Karmakarışık hikaye örgüleri ya da muhteşem görünen ama insanı fazlasıyla zorlayan çizimlere sahip değiller. Belki de bu nedenle eski çizgi romanları daha çok seviyor ve daha çok özlüyoruz.

Alçakların Temizlenmesi

Maden ocağında işlenen bir cinayetle başlayan Alçakların Temizlenmesi adlı macerada, cinayeti işleyen 2 kişi maden ocağında sıkıştırılır ve öldürülen adamın arkadaşları tarafından ateş altında tutulurlar. Pek çok klasik western filminde ya da çizgi romanında gördüğümüz bu başlangıç işlerin sarpa sararak daha da çetrefilleşmesiyle diğer hikayelerden farklılaşarak ayrılır.

Zorro’nun işin içine girmesiyle çözülmesi gereken sorun için adımlar atılsa da sonuca ulaşmak epeyce zorlu ve meşakkatli bir yolculuğu gerektirecektir. Kahramanımızın kendine özgü yetenekleri, doğru kararları vermesi ve cesaretini başı bozuklukla karıştırmadan kullanması gibi etkilerden dolayı da sonuç pek de şaşılacak bir yere gitmez. Hikayede iyi adamlar tarafında ‘Apaçi’ karakterinin de göze battığını belirtmeden geçmeyelim.

Ek olarak, Zorro’nun Alçakların Temizlenmesi macerasının sonunda 11 sayfalık bir Honda hikayesinin de olduğunu söyleyelim. Honda çok bilinen bir karakter değil ama zaman içerisinde ülkemizde yayınlanmış bir Honda serisinin bulunduğunu da belirtelim. Bu karakterin bazı kısa hikayeleri özellikle bizim çizgi roman serilerimizde macera sonunda kalan eksik sayfaları (yani formayı) tamamlamak amacıyla sıklıkla kullanılmıştır. Fakat bu Honda’nın kötü ya da değersiz bir çizgi roman karakteri olduğunu göstermez. Aksine yayınlamayı düşündüğümüz Honda serisini okuduğunuzda aslında western çizgi romanları arasında ne kadar sağlam bir yeri hak ettiğini siz de anlayacaksınız.

Zorro, Zembla, Diabolik, Corto Maltese ve Kaptan Venüs’ün dışında pek çok çizgi romanı dijital olarak okumanız için elimizden geleni yapıyoruz bu aralar. Aldığımız karara göre öncelikli olarak eldeki maceraları tamamlamayı planlıyoruz. Bu arada da daha önceleri hiç çevrilmemiş ya da çevirisi yeteri kadar iyi olmayan çizgi romanlarla da uğraştığımızın bilgisini verelim.

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder