3 Ekim 2020 Cumartesi

Zembla 004 - Zembla Zembla'ya Karşı



Yeni bir günde yine bir Zembla ile yayındayız. Zaman çok çabuk geçerken arşivlik malzemelerin sayısı da artmaya başladı. Dijitalleşen dünya ile birlikte pek bi rahatladığımız arşivleme konusunda basılı materyalleri temin etmek zorlaştığı için (hadi bulun bakalım Zembla'nın eski sayılarını!) istemesek de kaydığımız dijital ortama teşekkür edecek duruma geldik. Ama hey... olsun, en azından arşivimiz var ve her geçen gün genişliyor.

Zembla Zembla'ya Karşı

0. sayıyı da hesaba katarsak 5. Zembla'yı yayınlıyoruz. Diğerlerine oranla biraz daha heyecanlı olan bu macerada Zembla, adını, tipini hatta her şeyini kullanarak kendisi gibi ortalıkta dolanan ve insanlara hayatı dar eden, burnundan getiren sahte Zembla'ya karşı duruyor.

Daha önce de sık sık bahsettiğimiz gibi kahraman olma özelliklerinin tamamını bünyesinde barındıran Zembla’nın bu duruma karşı çıkması da pek uzun sürmüyor tabi ki. Neredeyse kendine eş değer güce ve kuvvete sahip olan sahte Zembla’yı alt etmek için pek çok yol deniyor.

Bu çizgi romanın elimizde bulunan birkaç kopyasının hepsinde aynı ya da benzer bazı problemler bulunuyor. Okunamayan yazılar, tarama kalitesindeki düşüklük vs. Neyse ki eksik ya da problemli sayfaları çaprazlama yaparak birleştirdik ve ortaya okunabilir nitelikte bir iş çıktı. Yine de arama tarama ve araştırmalarımız sürüyor. Daha uygun bir versiyon bulduğumuz anda Zembla’nın bu sayısı yeniden elden geçirilecektir.

Genel bir konuyu da bu yazıda açmak istiyoruz. Daha önceleri sanırız bahsetmedik ama hem moral, motivasyon açısından hem de gideceğimiz yönü doğru belirleyebilmek açısından desteğe bol bol ihtiyacımız oluyor. Bu nedenle de sizden gelecek olan yorumlara, istek ve önerilere çokça ihtiyacımız var. Bugün itibariyle sağ yandaki kolona yerleştirdiğimiz bize ulaşın eklentisini kullanarak, anonim yani isim vermeden bize ulaşabilir, istek, öneri ve şikayetlerinizi belirtebilirsiniz. Hatta belirtirseniz çok seviniriz. Ayrıca aynı iletişimi çizgi romanların altında bulunan yorum kısmını kullanarak da yapabilirsiniz. Bize Ulaşın kısmında olduğu gibi eğer isim vermek istemezseniz, bu yorum kısmında da anonim olarak yazıp yayınlayabilirsiniz. Bize attığınız her maile ve yoruma mutlaka geri dönüş yapılacaktır.

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder