1 Ekim 2020 Perşembe

Diabolik 02 / Altın Hançer

Altın Hançer

Günaydın Gazetesi zamanında Diabolik’i yayınlamaya karar verdiğinde neden adını Diabolik olarak bırakmadı ki diye düşünerek geçirdiğimiz bir gecenin ardından kahramanımızın 2. Macerasını da çok ara vermeden paylaşalım istedik.

Altın Hançer

Eva ve Diabolik’in katıldığı bir açık arttırma ile başlayan Altın Hançer, her Diabolik macerasında olduğu gibi sayfaları çevirdikçe bambaşka ve entrikalarla dolu bir serüvene sürüklüyor bizi.

Kullanılan basit çizim tekniği, ikili ya da üçlü olarak kullanılan sayfa resim yerleştirmeleri ve siyah beyaz oluşuyla dezavantajlı bir konumda gibi görünse de Diabolik, yukarıda saydıklarımızdan bağımsız bir şekilde sizi kendine bağlar. Her macerayı “daha neler olacak acaba” diyerek sayfaları çevirip, iki dakika sonra insanı yaptığının farkına vararak “dur yavaş yavaş okuyayım hemen bitmesin” moduna sokan bir çizgi roman dizisidir.

Daha önceleri okumuş olanlar bunu çok iyi bilirler. O göreceli olarak kötü özelliklere sahip bir kahraman gibi dursa da aslında hepimizin içinde var olan ve açığa çıkarmaktan korktuğumuz maceracıyı imgeler. Belki de sırf bu yüzden çok uzun yıllardır Diabolik, özellikle yaratıldığı yer olan İtalya’da açık ara en çok okunanlar arasında.

Günümüzde daha basit ve acemice sayılabilecek gibi görünen eski sayıları aslında bu çizgi romanın kimliğini ortaya koyuyor. Basitliğin, sadeliğin ve siyah beyazlığın sürükleyiciliği insanları Diabolik okumaya karşı bağımlı yapıyor. Onu ve maceralarını (yani en azından bizim şu an yayınlamakta olduğumuz maceraları) önemsiz görmek, ciddiye almamak gibi tavırlar geliştirmeden önce mutlaka epeyce bir sayıda Diabolik okunmasını tavsiye ederiz. Çünkü birinde olmasa ötekinde, diğerinde olmasa berikinde mutlaka sizi çarpacak bir ilgiyle okumayı bırakmayacağınıza eminiz.

Pek çok İtalyan çizgi romanında olduğu gibi Diabolik de Avrupa’nın en çok okunanları arasında gösterilen çizgi romanlardandır. Sırf bu bile hakkını yememek için, birçok sayıyı okuduktan sonra karar vermemiz gerektiğini bize açık bir şekilde anlatıyor. Bonelli tarzı yayınları seviyorsanız eğer, Diabolik vazgeçemeyeceğiniz başucu çizgi romanlarınızdan biri olacaktır. 

Kaliteli hikayesi, sade ve anlatmak istediğini gereksiz detaylara gerek duymadan dosdoğru anlatan etkili çizimleri ile Altın Hançer hemen önünüzde duruyor.

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder