30 Eylül 2020 Çarşamba

Zorro - Alfa Yayınları 03 / Kurt Kanı



Bu haftanın 3. çizgi romanı yine Zorro'dan geliyor. Daha önceki sayı tanıtımlarında bahsettiğimiz kahramanlıkları bir kenara bırakıp yeni bir metin yazmak niyetiyle klavye başına oturduk. Ama bakalım nereye doğru gideceğiz.

Kurt Kanı

Çizgi roman müptelası olarak her halükarda indirip okuyacağınıza, arşivleyip daha sonra tekrar tekrar okuyacağınıza eminiz. O nedenle de bu sayının yani Kurt Kanı macerasının konusu hakkında çok fazla bilgi vermeyeceğiz.

Ama şunu belirtmeden de geçmeyelim; macera gerçekten gizemli şekilde başlıyor. Daha ilk sayfalarda bir şeylerin döndüğünü anlıyorsunuz ama ne olduğuna bir türlü emin olamıyorsunuz. Daha önceki Zorro maceralarına oranla bu sayı daha kaliteli ve merak uyandırıcı. En azından kafanızı meşgul edecek kadar ayrıntı ve entrika içeriyor.

Tabi diğer tüm Zorro maceralarında olduğu gibi bunda da kahramanımızın başına pek çok aksiyon dolu şey geliyor. Bunu tabi ki buraya yazmayacağız ama beklentilerinizin bile üzerinde olacağını söylemeden geçmeyelim. Yorumumuzu daha önceki 2 sayıyı düşünerek yaptığımızı da unutmayın! Yayınlayacağımız diğer sayılar da bu sayıya oranla daha farklı ve fazla şeyler içeriyor.

Yine de bu hikayenin, barındırdığı entrika ve eğlendirme yeteneğinin 1998 yapımı, başrolünde Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones ve Anthony Hopkins’in oynadığı, bizde Maskeli Kahraman Zorro adıyla gösterilen The Mask of Zorro’yu andırdığını belirtelim.

Filmden de bahsetmişken… Tam da 90’lı yılların sonunda bol aksiyonlu eğlencelik filmlerin yapıldığı dönemde üretilen işlerden biri. İspanyol sinemasından yeni yeni Hollywood’a kaymış Banderas’ın o dönem için en büyük başarılarından. Yalnız hikaye klasik olarak Don Diego De La Vega’nın değil oğlu Alejandro Murrieta’nın başından geçiyor. Yani bildiğimiz Zorro yaşlanmış, çoluk çocuğa karışmış ve köşesine çekilmiş. Bayrağı ise ondan izinsiz olsa da oğlu Alejandro ele almış. 

Filmde bir de güzelliği dillere destan, yetenekli ve sempatik Catherine Zeta-Jones olunca “gel de izleme”lik bir iş çıkmış ortaya. Unutmadan, filmin muhteşem özellikleri, sinemaya kattığı yenilikler ya da efsanevi bir durumu yok! Ama kendi janrı içinde yani aksiyon – komedi türü içerisinde düşünüldüğünde gerçekten başarılı ve eğlendirme garantisi veren bir film. 

Hadi yine iyisiniz… Zorro çizgi romanı yanında, henüz izlemediyseniz, bir de film tavsiye aldınız.. daha ne olsun? İyi okumalar…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder