26 Ekim 2020 Pazartesi

Diabolik 10 / Lanetli Yakutlar

Günaydın Gazetesi sayesinde çizgi roman arşivimize giren Diabolik’in 10. Sayısıyla karşınızdayız. Bu bir tarafıyla diğer tarafıyla da kötü bir haber aslında. Çünkü gazetenin eki olarak verilen seri sadece 14 sayı yayınlanmıştı. Biz de bu sayıyla birlikte serinin sonuna biraz daha yaklaşmış oluyoruz. Gelecek bize Diabolik hakkında tam olarak neler gösterecek bilmiyoruz ama yayınlanmış Türkçe maceraların sayısının artması için elimizden geleni yapacağımız konusunda kendimize olan inancımız tam! Gerçi bu lafı da her yeni sayının tanıtımında ediyoruz neredeyse ve hala yeni bir hareket yok gibi görünüyor. Fakat bu konuda çalışmalarımız ciddi şekilde devam ediyor. En kısa sürede sonuçları görmeye başlayacağımızı umuyoruz.

Lanetli Yakutlar

Yeni hikayemiz Doğu’da bir yerlerde olan Valpur şehri (öyle bir şehir yok tabi ki, boşuna Google araması yapmayın!) havalimanında başlıyor. Kılık değiştirmiş şekilde uçaktan inen Diabolik ve Eva bu kez “Lanetli Yakutlar” olarak bilinen hazinenin peşindeler. Çalma niyetiyle elbette. 

Yakutlar lanetli olunca doğal olarak da Diabolik ve Eva’nın başına geleceklerin, ortaya çıkacak olan aksiliklerin büyüklüğünü varın siz tahmin edin. Ama kahramanımızın her tür saçma soruna karşı mantıklı bir çözümü oluyor ya da doğaçlama olarak çözüm geliştirebiliyor. Zaten bu yüzden de ona suç dehası demiyor muyuz?

İlk yayınladığı günden bu yana 60 yıla yakın bir süre geçen Diabolik daha önceleri de söz ettiğimiz gibi yoluna hala devam ediyor. Aylık tek sayı olarak İtalya’da yayınlanan seri ne zaman ya da nasıl bitecek diye endişelenmeyin zira belli ki daha çok uzun yıllar devam edecek. 

Yeri gelmişken, beğendiğiniz, bulamadığınız, okumak istediğiniz eski, yeni çizgi romanları bizimle yandaki iletişim kutusundan ya da çizgi romanların altındaki yorum kısmından paylaşabilirsiniz. Elimizden geleni ardımıza koymayız, bulmak için ne gerekiyorsa yaparız. Hatta belki elimizde bile olabilirler. Sıralamada gerilerde iseler bir güzellik yapıp öne de alırız. Yeter ki çizgi roman severler mutlu olsun. Bu tip mutluluklar bizim de en az o kadar mutlu olmamızı sağlıyor. Neyse…

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder