24 Ekim 2020 Cumartesi

Kaptan Venüs 08 / Venüs'ün Son Kozu

Dijital çizgi roman arşivi her geçen gün artıyor, büyüyor, gelişiyor. Zamanla yapacağımız atılımlarla ki bundan sık sık bahsediyoruz, daha da fazla genişlemesini sağlamak amacında ve niyetindeyiz. Westernlerden bilim kurgulara, fantastiklerden korkulara, değişik olanlardan daha da değişik olanlara kadar pek çok yayını listemize aldık, aldık ama nasıl altından kalkacağımızın derdine de düşmüyor değiliz arada. Malum, başta ikiye ayırmıştık; eskileri yeniden, hiç yayınlanmamışları çevirip ilk kez yayınlamayı planlıyoruz diye de belirtmiştik. Bakalım sonumuz ne olacak!? Çünkü gerçekten zor ve uzun süren bir iş. Vakit bulduğumuz her an çeviriye ya da eskileri toparlamaya odaklanıp yeni sayıları çıkarmaya çabalıyoruz. Bizi zorlasa da çıkan sonuçları gördükçe şevkimiz daha da artıyor. Başarılı bir şekilde uzunca bir süre yol almayı umut ediyoruz. Bakalım, hepsini zaman gösterecek!

Venüs’ün Son Kozu

Bir önceki sayının ortasından hemen sonra Kaptan Venüs yeni macerasına atılmıştı malumunuz üzere. Zarko’nun Son Adamı isimli bu macera “devam edecek” mantığıyla bu sayıya da aktarılmıştı. Serüvende, Venüs kaybolan arkadaşı Lyra’yı bulmak için Zarko gezegeninin altını üstüne getirirken görünüşü garip, tuhaf, korkutucu ve belki biraz da iğrenç olan bir yaratığın saldırısına uğramıştı.

Yaratık diyoruz da öyle Ridley Scott’ın Alien’ına benzeyen bir yaratık değil elbette. Bu fena halde akıllı ve konuşkan. Tuzak kurmayı, plan yapmayı, manipüle etmeyi filan hepsini biliyor. Kaptan Venüs’ün işi oldukça zor yani bu macerada da. Bu sayıda da çizimlerdeki cüretkarlık seviyesinin oldukça fazla göründüğü belirtelim. Hatta bu sayıda o fazlanın bile 2 kat fazlası var çünkü bu kez Kaptan Venüs’ün yanında arkadaşı Lyra da bulunuyor.

Venüs, Lyra’yı bulmak ve Zorg isimli yaratığa karşı ayakta kalabilmek için elinden geleni ardına koymayacak, biz de keyifle bu sayıyı da okuyup bitireceğiz tabi ki.

Yeri falan gelmedi ama biz bir hatırlatma da yapalım. Kaptan Venüs’ün yayınlanmış 28 fasiküllük maceraları bulunuyor. Bu sayıyla birlikte 8’i devirmiş oluyoruz. Geriye kalıyor 20 sayı ki inanın onlar da çok çabuk gelip bitecektir. Neyse…

Boş durmayın, okuyun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder