18 Ekim 2020 Pazar

Diabolik 07 / Öldüren Miras


Hayatımızdaki sıradan günlerden biri ve yeni bir Diabolik ile yayındayız. Öyle böyle derken baktık ki pek çok mesafe kat etmişiz. Ardımızda 20’den fazla çizgi roman sayısıyla bir yerlere gelebilme aşamasında attığımız adımları sıklaştırmışız. Umudumuz o’dur ki bu çabamız kendi adımıza boşa gitmeyecek, hak ettiği değeri kendi içinde de olsa görecektir. Bunların hepsini bizi oradan oraya sürükleyen zamana bağlı tabi. Biz de olan bitenlerin tamamını zamana bırakıp keyfimize bakacağız.

Öldüren Miras

Onca duygusal lafın ardından suç dehası Diabolik’in yeni macerasının tanıtımını nasıl yapacağımız konusunda en ufak bir fikrimiz de yok ama bir yerlerden başlamak gerekiyor elbette. 

Klervil (yüksek ihtimalle Clearville ya da Claireville olsa gerek) şehir mezarlığında kuyumcu dükkanı sahibi Elio Donner’ın cenazesi sırasında başlıyor yeni serüven. Peşi sıra gelişen olaylar vasiyetin açıklanmasıyla gelişiyor. Donner’ın tüm mal varlığı ikinci karısı ve kızı arasında paylaştırılırken, Donner’ın damadı bir kenarda sinsi planlar yapmaya başlıyor. Zira mirastan payına düşen tek şey sevgili karısı.

Aile içi entrikaların arasına bir de Eva ve Diabolik’in girdiğini düşünün şimdi. Tabi ki tadından yenmez bir maceraya dönüşüyor her şey.

Zamanında Günaydın Gazetesi olmasaydı elimizde şu an Türkçe Diabolik adına pek fazla şey olmayacağı gerçeğinden yola çıkarak gazeteye ve bu çizgi romanı ücretsiz promosyon olarak vermeyi planlayanlara teşekkürü bir borç biliyoruz. Onlar olmasaydı Diabolik bizimle olmazdı gibi bir durum bu.

Planlarımızda daha önce bahsettiğimiz gibi Diabolik’in ülkemizde yayınlanmamış sayılarını da çevirmek var ama bu uzun ve sor bir yolculuk. Ön çalışmaları başlayan bu projenin gelişimi hakkında yeni bilgiler ve durumlar oluştukça paylaşmayı düşünüyoruz.

Bu projede yardımcı olmak isteyenler olursa biz desteği kabul etmeye hazırız. Ulaşmak da çok kolay malum.. Yorum kısmına yazabilir ya da yan tarafta bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz. Projeyi hızlandırmak, daha fazla sonuç ortaya çıkarabilmek için her türlü desteğe bolca ihitiyacımız var. Çizgi roman okurları da yardımseverlik konusunda oldukça gelişkin duygulara sahiptirler, o nedenle bekliyoruz…

Boş durmayın, okuyun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder